En realidade non era tarde de máis, porén e posto que xa víñamos de intentar buscar un lugar para cear nun dos mesóns de moda e non quixemos agardar porque habia moitos comensais por diante de nós, cando vimos a aquela mesa libre, "sozinha" no medio de aqueloutras todas ocupadas e que se axustaba perfectamente ao que andavamos buscando, falamos coa encargada da esplanada e sentámonos de contado. Tomamos pose con agrado xa que a situación era moi boa para a noite que estaba e para o tipo de vila, "à la page", que habitábamos.
Unha das viandas que pedimos, todas estaban bastante saborosas pero esta especialmente, foron unhas ameixas.
Ao remate da súa desgustación a alguén de nós asaltouno a curiosidade por saber de que variedade eran. Chamamos ao mozo de esplanada e preguntámoslle. Non o sabia e díxonos que ía consultar á cociñeira. Cando voltou afirmou que eran da variade al-kap...uhm... "japónicas"! afirmamos algúns de nós co ánimo de axudalo. O mozo quedou pensativo uns intres e finalmente aventurou: iso!, son al-kapónicas, da variedade al-kapónicas.
Al-kapónicas? Si señor. Nese momento estaba a nacer unha nova variedade de ameixa, que sumar ás principais xa coñecidas: babosa, rubia, fina e japónica. Retirámonos felices, coa satisfacción de saber unha cousa máis.
Ao remate da súa desgustación a alguén de nós asaltouno a curiosidade por saber de que variedade eran. Chamamos ao mozo de esplanada e preguntámoslle. Non o sabia e díxonos que ía consultar á cociñeira. Cando voltou afirmou que eran da variade al-kap...uhm... "japónicas"! afirmamos algúns de nós co ánimo de axudalo. O mozo quedou pensativo uns intres e finalmente aventurou: iso!, son al-kapónicas, da variedade al-kapónicas.
Al-kapónicas? Si señor. Nese momento estaba a nacer unha nova variedade de ameixa, que sumar ás principais xa coñecidas: babosa, rubia, fina e japónica. Retirámonos felices, coa satisfacción de saber unha cousa máis.